Den forbandede kærlighed - 14 fortællinger om homoseksuelle og kulturel mangfoldighed

 

 

 

 

 

 Indledning
 Indholdsfortegnelse
 Fortællinger
 Fakta
Lærervejledning
Arbejde med en fortælling
Arbejde med et tema
Kulturtema - kloden rundt
Forfatterne
Fotos
Rulletekster
Faglitteratur
Skønlitteratur
Film
Radio og lyd
Danske foreninger m.v.
Udenlandske foreninger
Rådgivninger
Mødesteder, cafeer m.m.
Chat, dating, magasiner ...

Radio og lyd

DR's Orientering: "Svært at være etnisk homoseksuel" - 24:19 minutter.

Om udsendelsen skriver DR:

I dagens hjørne taler vi med to unge homoseksuelle med anden etnisk baggrund end dansk, der kæmper med deres familiers fordomme og som har været med til at starte en forening for homoseksuelle, bi- og transseksuelle.

27-årig Fahad, der kommer fra en pakistansk-indisk familie, var i mange år bange for at fortælle sine forældre, at han er homoseksuel. Den frygt deler han med mange andre etniske minoriteter, der er homoseksuelle.

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske oprettede for nogle år siden en afdeling, der kan rådgive og støtte den gruppe, og sidste år startede nogle af de unge deres egen forening, Sabaah.

Natascha Rée Mikkelsen taler med to af de unge fra Sabaah, og så er der lagt op til en snak om homoseksuelitet og islam, når imam Naveed Baig møder Fahad, der er homoseksuel og muslim.

Efter interviewet aftalte de to at starte en brevkasse på Sabaahs hjemmeside, hvor muslimer der er homoseksuelle kan stille spørgsmål til imamen. Naveed Baig er også indstillet på at mægle med forældrene, hvis der er behov for det. Fahad ønsket ikke at optræde med sit fulde navn, men Orientering kender hans identitet.

Vi kan oplyse, at det var forbudt i Danmark at have sex med folk af samme køn indtil 1933, og at det først var efter 2. Verdenskrig, at der kom fokus på homoseksuelles rettigheder.

I Tyskland var det strafbart at være homoseksuel indtil 1969, og i Nordirland blev forbuddet først ophævet i 1982. Medvirkende: Fahad, homoseksuel og muslim, imamen Naveed Baig, og Jan Pedersen, der er formand for Sabaah.

af Natascha Ree Mikkelsen