Den forbandede kærlighed - 14 fortællinger om homoseksuelle og kulturel mangfoldighed

 

 

 

 

 

 Indledning
 Indholdsfortegnelse
 Fortællinger
 Fakta
Lærervejledning
Arbejde med en fortælling
Arbejde med et tema
Kulturtema - kloden rundt
Forfatterne
Fotos
Rulletekster
Faglitteratur
Skønlitteratur
Film
Radio og lyd
Danske foreninger m.v.
Udenlandske foreninger
Rådgivninger
Mødesteder, cafeer m.m.
Chat, dating, magasiner ...

Citater fra bogen

”Hver gang jeg havde haft sex, følte jeg mig ulækker og beskidt. Jeg var ved at komme til at græde, og så snart jeg kom hjem, skyndte jeg mig at tage et bad, og så fandt jeg bedetæppet frem og bad Gud om tilgivelse. Men det føltes håbløst, for jeg kunne ikke holde mig væk fra mænd.”
Eren, 17 år, tyrkisk baggrund


”Jeg ville have et ti gange nemmere liv, hvis jeg var hetero, men jeg kan godt lide udfordringer. Det får man som lesbisk. Og som udlænding. Det er nok derfor, et af mine mottoer er, ’What doesn’t kill you, makes you stronger’.”
Jamila, 22 år, ægyptisk baggrund


”Min familie har altid bare levet, som man forventer af dem. Jeg har set dem leve efter det samme manuskript og de samme rutiner hver eneste dag, og jeg har altid følt, at jeg ville noget andet. Jeg ville hellere være en original end en kopi, og sådan har jeg det stadig.”
Torkil, 20 år, færøsk baggrund


”Min mor kan ikke acceptere, at jeg er homoseksuel. Hun mener, at jeg har solgt min sjæl til Djævelen, og hun kan ikke forstå, hvorfor jeg ikke vil forsøge at ændre det. Men for mig er det at være homoseksuel noget skæbnebestemt. Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at gøre min mor glad, men jeg kan ikke lave mig selv om.”
Jasmin, 19 år, filippinsk baggrund


”At kysse en pige var bare noget helt andet. Det var første gang, jeg havde følelsen af at fortabe mig helt i noget fysisk. At give slip og bare give mig hen. Og så var der heller ingen skægstubbe, der stak.”
Line, 25 år, dansk baggrund


”Jeg kunne have sagt til mig selv, at jeg ikke kunne leve som bøsse, fordi det ikke er velset i min kultur. Men jeg har valgt at tænke på mig selv. Mine forældre ville selvfølgelig helst have haft, at jeg giftede mig med en pige, men jeg kan ikke leve mit liv for deres skyld. Måske er de der ikke længere om 5-10 år, men jeg skal leve med mit valg resten af livet,” siger han.
Zaki, 26 år, indisk baggrund